29 Haziran 2009

Yeni Efe?


Devam eden dizilerden bir sebeple ayrılan oyuncuların yerine gelen yeni yüzler
artık dizilerin ömrüne ömür katıyor…

Bu kritik durum yapımcıların yüreğini ağzına getirse de geçmişte yapılan hatalardan ders çıkararak titiz bir çalışma sergiliyorlar.

Kritik çünkü; seyircinin gönlünde taht kurmuşken diziden ayrılan oyuncunun boşluğunu dolduracak yeni bir karakter ve güçlü bir hikaye yazmak senariste, doğru oyuncuyu bulmak yapımcı ve yönetmene düşüyor.

Kimi zaman diziye giren yeni karakter çok renkli ve dinamik olsa da seçilen oyuncu rolün üstesinden gelemiyor, kimi zaman da hikayeye dahil edilen yeni karakter çok eklektik yazıldığı için bütünün doğallığını ve inandırıcılığını bozabiliyor. Bu başarıldığında ise yeni yüz ve yeni hikayeler sayesinde dizi rutin akışından çıkıyor ve hareketleniyor. Böylece yapımcı tarafından bir sezon daha garantilenmiş oluyor.

Son yılların en popüler gençlik dizisi Kavak Yelleri’nde sempatik yamuk ağzıyla 7’den 70’e seyircinin sevgisini kazanan, ancak diziden olaylı bir şekilde ayrılan Dağhan Külegeç’in boşluğunu doldurmak için Tims Yapım, yüksek ihtimalle Avrupa Yakası’nın çaycısı Sarp Apak’ı tercih edecek.

Sarp Apak, reytingi yüksek bir oyuncu olması bir yana iki sezon “Efe” karakteriyle seyircinin gönlünde taht kuran Dağhan Külegeç’in yerini doldurabilecek mi?

Bu kritik karar doğallığı ve sadeliğiyle başarıyı yakalayan bu dizinin sonu da olabilir, ömrüne ömür de katabilir. (Yasemin Cengiz / Televizyon Gazetesi )

Yazıdan Sarp Apak yeni bir karakteri mi canlandıracak yoksa Efe rolüne mi geçecek tam anlayamadım. İkincisi olması ihtimalini bir kenara atıyorum o olursa değil Halil, Megan Fox'un canlandıracağı herhangi bir karakter bile diziye katılsa izlemem. İlk ihtimalse bir zamanlar ASlı'ya vurgun olan bebek yüzlü, sürpriz delikanlı gibi çıkacaktır büyük ihtimalle. Eğlenceli bir aşık olarak Efe'den kalan üzüntüyü, hayal kırıklığını Aslı'nın üstünden yavaş yavaş atacak biri gibi duruyor. Sonunda Aslı bu arkadaşın dudaklarına yapışacak ve Aslı hamfendi bir yandan Efe'ye ihanet ettiği duygusuyla kavrulurken bir yandan da yeniden aşık olduğunu kabul etmek zorunda kalacak.

Senarist gibi adamım. Ya da bu ülkenin senaristleri bu kadar kolay senaryolar yazacak kadar hödükler...


1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bence şöyle olacak: Efe çok kötü bir hasarla diziyi atlatacak, sonra Efe'nin yaralarını kapatmak için estetik yapacaklar ortaya Sarp çıkacak, Aslı'da Efe'ye ihanet olmasın diye onunla aşk yapmaya devam edecek... xD xD

Eğer böyle olursa ben de Mehmet gibi asla ve kati suretle izlemem xD xD