13 Temmuz 2009

Tecavüzcüler Hadım Edilsin!

Bürokrasiyi Azaltma Bakanı Roberto Calderoli, "Kimyasal kısırlaştırma, cinsel tecavüz vakalarına tek çaredir. Bu öneriyi gündeme getirdiğimde, bana herkes deli gözüyle bakmıştı. Ama şimdi bilim adamlarının da bunu önerdiğini görüyorum" dedi.

Calderoli, Roma'da pek çok cinsel tecavüz vakasının faili olduğu kuşkusuyla gözaltına alınan 32 yaşındaki Luigi Bianchini adlı zanlının aynı suçu 19 yaşındayken işlemiş olduğunu anımsatarak, "O kişi o dönemde gerekli tedaviye tabi tutulmuş olsaydı, bugün bizleri üzen vahşetler yaşanmayacaktı" diye konuştu.

Daiele Sartache liderliğindeki İtalya Hareketi ise önümüzdeki haftadan itibaren, cinsel tecavüz ve çocuk tacizciliğine karşı kimyasal kısırlaştırma yöntemine başvurulması için imza kampanyası başlatacaklarını duyurdu.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, toplanan imzaların Roma Büyükşehir Belediyesi'ne sunulacağı belirtilerek, "Kimyasal kısırlaştırma klasik anlamdaki hadımlaştırmaya oranla daha insani bir yöntemdir. İtalya'da kadınlara yönelik tecavüzü durdurmak için bu yönteme başvurma zamanı gelmiştir" dedi.

Seri tecavüzcülük suçlamasıyla gözaltına alınan zanlı Bianchini'nin, ana muhalefeti simgeleyen Demokrat Parti'nin bir ilçe teşkilatında çalışıyor olması da tartışma yarattı. Parti adına yapılan açıklamada, "Çürük elma her yerde olabilir" denildi.

Savcılık ve polis tecavüz vakalarındaki DNA örneklerinin zanlının suçunu ortaya koyduğunu savunurken, gözaltına alınmış olan Bianchini ise kendisinin masum olduğunu iddia etti.

Tam gaz arkandayım Roberto. ( :P)-dwayde

Hiç yorum yok: