31 Mayıs 2009

Kavak Yelleri'nde 2,5. Sezonun Sonu



Dün itibariyle 2,5 sezonu devirip 2. kez tatile girdi Kavak Yelleri. İki yıl önceki yazım bu dizinin bölümlerini düşünerek geçmişti, geçen yılki muhteşem finalin ardından heyecan vardı içimde. Bu yıl geçen yıldan çok daha kalite bir finaldi belki ama herşeyi biliyoruz ne de olsa artık. Efe ölecek, diğerleri kurtulacak. Mine 9 canlı zaten, yazık kıza her yeni sezonu hastahanede açmak zorunda mı bu kız?

Hoş bir bölümdü sırt ağrılarıyla rahatça izleyemesem de. Herşey güzeldi, son da mükemmeldi ama bir an vardı ki kan beynime sıçradı denebilir. Efe'ye akıllandı derken senaristler adamı hödük haline getirip büyük bir mantık hatasına imza atmışlar. Şöyle ki:

Polis çevirmesinde duruyolar. Efe telefonda Uğur'la konuşuyor. Uğur söyledikten sonra bekleme anları başlıyor. Belki kısa bir an karelemeyle uzatmışlar ama yine de Efe'nin amacı diğerlerini kurtarmaksa niye direk arabadan indirmiyor beyfendi. Söylediği laf şu sonradan: "Arayı açayım sizi indireceğim. Kendisini takip eden polisin arabasıyla altındaki antikayı karşılaştırın bakalım öyle bir ihtimal var mı? Polis yanına gelmeden önce herkesi indir işte, sonra ne halin varsa gör.



Yapılan mantık hatası da şu. O arabadan birinin sağ çıkması mucize olabilir. Araba suya düşüyor, kayalıklara çarpması gerekiyor sonra da. Sadece Efe'nin değil, en azından yie önde oturan Aslı'nın da ölmesi gerekiyor bence.



Bölümü bütün sezonun kurtarıcısı haline getiren şeyse sondaki Teoman şarkısı ve Metin Kaygısız'ın Efe'nin ardından çığrınışlarıydı. O noktada gözümden br damla yaş geldi gerçekten. Yanımda witch de vardı. Ama o pek hazzetmez Kavak Yelleri'nden (aslında ben de). Söylendi durdu sonunda bile. Kendileri LOTR serisi dışında pek duygularını dışa vuran bir insan değildir zaten. Ama mahvedemedi o son sahnedeki duyguyu.

Gelecek sezon seyredeceğim yine. Neden Halil var çünkü. Ve Atakan geri döndü ki ikisinin birlikte oynadığı sahnelerde gülmekten çenem ağrıyor bazen. :)

Gelecek sezon seyredilir, neden seyredilir yine bizim yaşlılar oynuyor onlar için seyredilir. Aşk hikayeleri kabak tadı verse de bazı oyuncular o kabağı kabak tatlısı haline getiriyor çünkü.


Dizifilm.com'daki birinin imzasıydı. Fazlasıyla hoş buldum. Ayrıca tüm resimler de oradan. Sonsuz teşekkürler...

2 yorum:

witch dedi ki...

teomanın şarkısı cuk oturmuş tamam ama bu cacıkların nesine hüzünlenicem yahu :P
halil konusuna aynen katılıyorum..aynı zamanda hem bukadar gıcık olup hem de bukadar güldüğüm başka bi oyuncu daha yok sanırım..

Adsız dedi ki...

Benim ilgiyle takip ettiğim bir dizi ama, yine de son zamanlarda pek izleyesim yoktu.Ya da sınava çalışmak zorunda olduğumdan izleyesim yok diye kendimi kandırıyordum xD xD

Sezon Finali'nin de 1 saatini kaçırdım...

Ama sondaki Teoman Şarkısı beni koparttı resmen...

Ama şöyle bir sezonu genel olarak düşününce yabancı bir dizinin Türkiye uyarlaması olduğundan ilişkiler bize biraz garip geldi belki ama, yine de iyi bir sezondu...