31 Mayıs 2009

Yaz Dizileri Sezonu Açılıyor

Büyük Resim İçin Tıklayınız Her yıl haziran ayı yaklaştıkça dizi seven dostlarımızı, yazın heyecanı yanında dizlerinin bitmesi ya da sezon tatiline girmesi dolayısıyla garip bir ruh hali sarmalıyor.



Bütün bir yıl boyunca heyecanla izlediğimiz diziler ya finallerini yapıyorlar ya da en heyecanlı yerinde diziyi bitirip uzun yaz tatili boyunca sevenlerini merakta bırakıyorlar. Bunun yanında hani turizm reklâmlarından bile fazla yeni dizi fragmanı görmeye başlıyoruz. Her reklâm arasında tanık olduğumuz bu fragmanları çoğu kez dizi başladığından birkaç hafta sonra da görmemeye başlıyoruz zaten.

Bu dizilerin ortak özelliklerinden biri 18 yaş altına hitap etmeleri aslında özellikle de eski Türk filmlerini dizleştirip bir de bunun yanında yakışıklı bir popçuyu koydular mı oluyor size renkli görüntülerle dolu bir yaz dizisi! Oluyor da bazen gerçekten akıl sağlığına da zarar oluyor bu dizler. Sırf başrol oyuncusunun popülaritesine güvenilerek yola çıkıldığından tatile gidemeyip de televizyonu karşısına geçen birçok izleyici sinir sistemi ile ilgili sorunlar yaşamaya başlıyor günden güne.

Bir bölümü bir bölümü tutmayan senaryolar, kısıtlı görüntü alanlarının yaratmış olduğu sıkıcılık bir de bunun üstüne usta oyuncuların üzerinde başrol oynayan şarkıcı ve mankenlerin oyunculuktaki yetersizleri eklendi mi gerçekten de televizyonu açmaya korkar hala geliyorsunuz. Tabi ki tek tük de olsa iyi dizler de başlıyor yazın. Bunlar zaten yeni yayın döneminde de izlenerek kalite konusundaki farklarını ortaya koyuyorlar hemen. Diğerleri ise genelde 3- 5 bölüm sonra kaldırılıyor. Bu arada olan akşam TV karışında izleyecek bir şey bulamayan bizlere oluyor tabi ki!

Yapımcı şirketlerin yaz dizileri konusunda biraz daha hassas olmaları ve yazın küçükler dışında da TV izleyenlerin olduğunu unutmamaları gerekiyor aslında! Artık tv izleyicisi kaliteli dizleri çok rahat seçmeye başladı. Önüne ne koyarsanız izlemiyor artık insanlar!

Türkiye’nin ekonomik şartları da ele alındığında TV izleyenlerin büyük bir çoğunluğu tatile gidemezken, hatta tek eğlencesi televizyonken biraz daha kaliteli şeyler izlemeyi de hak etmiyor mu sizce?

DiziFilm-Arzuhan GÜN

Hiç yorum yok: