23 Mayıs 2009

İzlediğim En iyi Türk Dizileri #3


Dadı: Özellikle ilk sezonu mükemmeldi. Sadece evin çalışanı olmakla yetinmeyen bir dadı olan Melek'in hayatını anlatıyordu. Sonra patronuyla evleniyordu, çocuklarla acayip kaynaşıyordu falan. "Melek onun adı..." şeklinde başlayan müziği akılda kalıcı olmasından dolayı hala aklımda. :) Bitirmeleri gereken yerde bitirmediler diziyi Gülben patronuyla evlendikten sonra bozuldu gitti. Ama hem güldürüsü hem de Sinem Kobal'la tanıştığımız dizi olması bakımından yeri ayrı.









Lise Defteri: Ece Erken başrol oynamasaydı kesinlikle ilk ikiye alabilirdim. Diğer genç oyuncuların yanında çok zeik kalıyordu performansı. Nil karakteri de aptaldı zaten ama biraz daha iyi verilebilirdi.

Lise Defteri izlediğim ilk gençlik dizisi. Kesinlikle bağımlılık yapıyordu, özellikle ilk bölümlerde. Kimin kim olduğunu anlattıkları birkaç bölüm mükemmeldi. Sonradan işin içine saçmasapan maceralar girdi. Hatta bir ara Sinem Kobal da girdi diziye sonra öldü karakteri.

Dizideki yan karakterlerin hepsi şu anda çok saygı gören genç oyuncular. Mehmet karakterini canlandıran Sarp levendoğlu başta olmak üzere. Ama Ece Erken'e laf ettiğim gibi ön plandaki diğer 2 karakter (Kaptan ve Ediz) de olmamıştı. Çok abartılı oyunculuklar bu karakterleri de batırmıştı.

Halen sabahları Kanal D'de izlerim. Arada Diziport'tan bölümlerini de seyrederim elbette...


Hayat Bağları: Sırf oyunculuk anlamında bakarsak en iyisi olabilir. Melek Baykal, Güven Kıraç, kenan Pars, Münibe Millet, Süleyman Süleymanoğlu gibi çok iyi oyuncular vardı. Özellikle melek Baykal'ın bu diziden sonra hep saçmasapan dizielrde oynaması dizinin değerini bir kat daha artırıyor. Arzu Yanardağ yerrine daha iyi biri bulunabilirdi tabii. Ben Münibe Millet'e hayrandım yani Güven Kıraç'ın küçük kızına.
Bu dizinin ilk sezon finalinin son 5 dakikasına yetişebilmiştim, hatırlıyorum. Hastalıktan geberdiğim bir gün yapılan heyecanlı sezon finali beni kendime getirmişti. :) Ayrıca bir çok ünlü genç oyuncuyu bu dizide tanımıştık.

Çocuğun Var Derdin Var: Cem Davran ve Şevval Sam'ın oyunculuklarında pek hazzetmesem de çok komedi bir diziydi. Tabii haftaiçi her gün olması ve haftalık dizi uzunluğunda olması eldeki malzemeyi bitirdi kısa sürede. 40 dakikalık bir dizi olarak yapılsaydı, daha uzun ve kaliteli olurdu.

Fotoğrafın bulanıklığı için kusura bakmayın Google Göreseller'e dizinin adını yazınca daha çok Yasemin Ergene'nin seksi pozları çıkıyor. Onlar da fena değil gerçi ama [:)] başlığa uygun olmazdı.


Sihirli Annem: Saçma geldiğini biliyorum. Bana da çok saçma geliyor. Sihir denen şeyle dalga geçmiş, bir bölümde söylenenlerin öteki bölüme değiştiği gereksiz bir diziydi belki de. Ama bu sabah bile televizyonda tekrarını gördüğümde bitene kadar kalkmadığım bir dizi olunca bu listeye onu da eklememek olmazdı. Üstelik herkes tarafından 5-10 yaş arasına hitap ettiği fikri kabul görse de devam ettiği süreçte Kanal D'nin Yılbaşı akşamlarının vageçilmeziydi bu dizi. Bu da başından kalkamayanların sadece 5-10 yaş arası olmadığını gösteriyor.

İzlediğim En İyi Türk Dizileri listesi bu başlıkta sona eriyor. Dikkatinizi çekmek istediğim bir nokta var. Hatırla Sevgili ve İkinci Bahar dışında hiçbir diziye sıra numarısı vermedim. İlk ikiden sonrakileri bir sıraya koymak o kadar zor olurdu ki. Zoru severim ama aynı zamanda gereksiz olduğunu da fark edince yazmadım doğal olarak. Sadece o an yazmak istediğim dizileri yazdım belli bir sıraya koyarak değil.

1 yorum:

Juduras dedi ki...

Lise defterini izlerken her gördüğümüz şeyi yapmaya çalışırdık okulda :D Ayrıca dadı dizisi de alıntıydı sanırım,bi ingiliz dizisinden ama Türkçe olanı bence daha komik :) Teşekkürle bu yazıyı paylaştığın için