9 Mayıs 2009

Bir Tadilat Durumu


Apartmanda oturmanın en büyük sancısıdır tadilat. Çünkü tadilat yapıldı mı sadece bir evde olmaz bütün apartman tadilattadır. Tadilat gürültüsü her eve aittir. Sabah sen de üst komşundaki kalorifer tadilatıyla uyanırsın. Ertesi hafta senin evindeki banyonun fayans ve mermerlerinin yenilenmesi durumu geç saatlere kadar sürer alt komşun uyuyamaz gürültüden.

Bu durumu apartman genelindense sadece kendi evinde yaşamak için çoğu insan güzel bir zamanlama yapar. Tahminen aprtmandaki insan sayısının en az olduğu öğle vakitleri iş görülür. Akşam basmadan işçiler gişder, ertesi gün saat öğlene gelmeden yeniden gelirler. bazen ev sahibi de eşi de çalışıyordur, çocuk da okuldaysa eğer bir komuşdan yardım istenir. Tadilat apartmanın tamamının sinir katsayısını artırmasın diye kendini feda eder o komşu.

Ama istisnalar vardır. Bir gün hayvanın biri taşınır apartmana. Tadilat işlerini akşam saatleri ve haftasonlarına denk getirir. Komşular işten (çocukları okuldan) gelir. Doğal olarak dinlenme ihtiyacı güderler. Kimisi eline kitap alır, kimi PC başına geçer, kimi televizyonu açar, kimiyse hemen yatar.

Dinlenmek için çeşitli eylemler tam başlamışken matkabın insanın beynini delen sesi duyulur. Bir dakika içinde insanın kafasını allak bullak eder ve susar. Sustuğu gibi de yeniden başlar. Öylece gider bu. Kitap okuyan çocuk okuduğu kitabı başına dayamıştır artık, matkap sesini duymamaya çalışarak. Televizyonun sesi git gide açılır, hoparlör patlayacak duruma gelir. PC başına geçen adam bir yerden sonra iki eliyle kalvyeye vurmaktadır. Sesten dolayı yastığı başının üstüne çeken kadını uyumak isteği bu sesle birlikte ölme isteğine dönüşür.

Onca komşuluk dayanışması, tadilatın etkisini tek bir evdekilere kıstırma düşüncesi yok olmuştur bir tek ibnenin hareketiyle.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Ah ah bunu en iyi ben bilirim 1 aydır birmeyen bir tadilat var yan dairemizde..