24 Mart 2009

Çantamız Fazla mı Ağır?


Yanda duran, hepsi birinci sınıf kağıttan olan kitapların tamamını çantanıza koyduğunuzu düşünün. Sonra da sırtınızda o çantayla hareket etmeye çalıştığınızı. Söyleince zormuş gibi geliyor. Ama epey alışmıştık bir zamanlar buna. Her öğretmen şartmış gibi test kitabı isterdi, bazıları yanında ödevler için bişeyler getirmemizi isterdi sürekli. Bazen altı dersin tamamı farklı olurdu. O zaman bir valizle okula gitmek daha mantıklı gelirdi bana.

Okulun son günlerini sevmemizin bir nedeni buydu belki de. Tatil sevinci belki görünmesini engelliyor ama o gün çantasız gitmenin müthiş hafifliği olurdu üzerimizde. Omuzlarımızı kesen çatna kordonları olmadan yürümek bir garip gelirdi hatta.

Ama ilköğretim de kaldı bütün bunlar. Artık "Öğleci öğrenciler kitabımı naparlar" ya da "Sabahçı veletler bunu çöpe falan atarlar" diye sızlanmak yok. Bundan hafifçe bir zevk aldığımı da ancak farkedebiliyorum. Artık o sıralar sadece bizim ve en kitabıymış fark etmiyoruz bile. Ağır mı? Bırak oğlum sıranın altında işte...

Hiç yorum yok: