10 Ocak 2009

Avatar: The Last Airbender


Anime mi? Hayır. Çizgi film mi? Evet. Çocuklar için seviyesinde mi? Asla1 Mükemmel mi? Kesinlikle!

İzlediğim ilk bölümü Nickeleodeon'da görebildiğimiz en ileri bölüm olan "Kitap 3-Bölüm 11"ydi bu dizinin. Daha sonra baştan sona takip ettim. İnternet sağolsun CNBC-E'nin anca verdiği 3. Kitap'ın son bölümleriyle beraber bu çizgi diziyi de sona erdirmiş oldum. Gerçekten etkileyiciydi.

"Birinci Kitap: Su" bir giriş bölümü olduğu için daha çok Aang'in 100 yıl önceki alışkanlıklarından kalma şeyler sunuyor bize. O yüzden bölümler arasında pek bağlantı yok. Ama ilk sezonun sonu kesinlikle muhteşem. Prensesin ulusunu kurtarmak için kendini feda etmesi, Aang'in ilk kez kendini -kısmen de olsa- Avatar olarak kontrol edebilmesi çok iyi bir finale yakıştı. Hele Amiral Jao'nun boğulduğu sahnede koltuktan fırlayıp sevinç gösterisi yapmıştım. Ayrıca Amca Iroh'un henüz ciddi bir rolde olmaması ve süreki komik sahnelerde bulunması da bu sezonu takip etmek için bir etken.

"İkinci Kitap: Toprak"da ise karşımıza ülkemizde en çok sevilen karakter olan Toph çıkıyor. Dünya'nın en iyi toprak bükücüsü'nün grubun en komik ismi olması gerçekten ilginç olsa da bu sezonu katlanılabilir hale getiriyor. Çünkü bu sezon çok karmaşık geçiyor. Özellikle de Ba Sing Sa'e vardıktan sonrası.

"Üçüncü Kitap: Ateş"se Türkiye'de oynayan bölümleri aşırı sıkıcı olan ama devaamı cidden muhteşem olan bir sezon. Zuko'nun kötü olması, sonra bir anda iyiliğe geçmesi önemliydi. Özellikle 13. bölümü muhteşem olan sezonda "Sozin'in Kuyruklu Yıldızı" adı verilen 3 bölümdeki düellolar insanda "Bu nasıl çizgi film böyle?" sorusunu akla getiriyor. Ateş Bükücüler'in en güçlü oldukları anda -öfkesiyle en iyi ateşi verebilen- Azula ve -ejderhalardan birşeyler öğrenmiş olan- Zuko'nun düellosu Ozai-Aang düellosunun önemini kaybettirdi. Özellikle Aang'in son anda Avatar hali yerini kendini tercih etmesi insanı rahatlıyor.

Avatar sinema filminin 2010'da vizyonda olacağı söyleniyor ama ne yazık ki çizgi film halinde değil. Bir sürü efekt kullanılacak bükme sahneleri yerine çizgiyi tercih ederdim sanırım...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

gerçekten çok iyi bir çizgi film
hele o kitap3 bölüm 13 çok muhteşem di. o düellolar gerçekten çok iyiydi ve avatarın ateş kralına acıyıp onu öldürmeme ve bükme yeteneğini elinden alma sahnesine bayıldım.
gerçekten çok iyi bir yapıt
herkese izlemesini tavsiye ederim