28 Ocak 2009

Siteyi beklerken...



Sihir Başlasın şu sıralar Türkiye'nin en kaliteli HP forumuna sahip olsa da daha çok sitesinin bir yılı aşkın bir süredir açılmasını bekleyenleri çıldırtmasıyla ünlü. Sitenin bittiği, içeriğinin hazırlandığı haberleri yükseliyor forumdan. Şimdilik sadece foruma değinelim.

Klasik bir smf forumu Sihir Başlasın. Ama fazla bölüm içermeyen, ayrıntının bokunu çıkarmayan görünümüyle birçok düzenli takipçi kazanmış durumda. Çok kaliteli bir çeviri ekibine sahip olmaları en büyük artıları büyük ihtimalle. Sadece Harry Potter ile ilgili değil, oyuncuların başka projeleriyle ilgili haberleri de güncel bir şekilde takip etmemize olanak veriyor forum.

Forumu bölersek HP ile ilgili bölümler, forum oyunları, her zamanki kültür sanat, yaşamla ilgili bölümler, binalar, slug kulüpleri ve üyelerin yazdıkları olarak bölünebilir. HP ile ilgili bölümler dediğim gibi zaten oldukça doyurucu. Forum oyunları ve Yaşamla ilgili bölümlerde gayet iyi. Bir konu hakkında bin ayrı başlık açılmıyor örneğin. Asıl değinmek istediğim güzel noktalarsa diğer bölümler.

Binalar, sitenin Hp serisi ile en büyük bağı belkide. Hogwarts'daki binaları temsilen oluşturulmuş üye grupları (düzensiz olsalar da) forumun havasını sıcaklaştırıyor. Slug Kulüpleriyse çeşitli şeyler hakkında geniş paylaşım/tartışma alanı veriyor. Özellikle Orkide İstasyonu (bildiğiniz gibi) tam bana göre.

Üyelerin yazdıkları bölümüyse okuyacak kitap bulamadığım zaman beni destekleyen bir bölüm. Özellikle birkaç yazar gelecekte ses getirecek romanların yazarları olur oradaki hikayelerine bakılırsa...

Site açılsa da açılmasa da şu aralar en çok vakit geçirdiğim yer SB forumları. Bana epey dost kazandırdı, forum bu kalitede gittiği sürece de siteye ihtiyacım yok zaten...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

1-2 hafta için site açılacak. Çıldırmaya son =D