18 Ocak 2009

Sorumlu olmak

Ülkemizde yıllardır gittikçe gelişen dershanecilik sektörü mevcut. Ben de 4 senedir falan bu sektörün içindeyim öğrenci olarak. Ne yazıktır ki...

Dershanecilik sektöründe sorumlu olan üç öğre mevcut (olmalı).

1-Dershane: Dershanenin sorumluluğu öğrenciyi önündeki en yakın sınava hazırlamaktır. Bu sınava tamamen hazır olarak girmesini sağlayacak şekilde hızlandırılmış bir eğitim vermektir. Konu anlatımları, sınavlardaki soru tipleri vs. vs. Burada öğrencinin sorumlulukları devreye girer.

2-Öğrenci: Öğrencinin sorumluluğu kendine sunulan kaynakları en iyi şekilde kullanabilmek, dershanedeki hocaların çözmesini istediği soru miktarını çözmek olmalıdır. Öğrenci buna uyup uymamakta serbest değildir. Kendisi para falan ödemez ama... İşte burada velinin sorumluluğu devreye girer.

3-Veli: İşte sorumluluğu en rahat kontrol edilebilen öğe. Sorumluluğu düzenli olarak öğrencisi hakkında bilgi almak ve düzenli olarak ödemeleri yapmaktır. Başka birinin sorumluluğu karışmaz burada işe.

Velinin sorumluluğunu yerine getirip geitmediği hemen anlaşılabilir. İş sadece hesaplara bakmaktadır. Ama dershane ve öğrencinin sorumluluğunu yerine getirmediği anlaşılamaz. Bir öğrenci ders dinleme amacı gütmeden dershaneye geliyorsa diğer bütün öğrenciler mağdur olurlar. Bu dershanenin sorumluluklarından birine girse de dershane bunu kabul etmez. Olan birşeyler yapmak isteyen bizlere olur...

Hiç yorum yok: