20 Şubat 2009

NickTürkiye.com


Hermen herkes -benim gibi örneğin- bu siteyi Nickelodeon'un resmi Türkiye sitesi lduğunu sanarak ilk adımını atmıştır siteye. Ancak burası sadece bir hayran forumu. Tabii mail kampayalarını falan saymazsanız. Ki bu konuda Nickelodeon üzerinde en etkili olarak grup olduğu da belli. Sevilmeyen birşey yapıldığında direk kampanya başlıyor. Yöneticiler her zaman bu işin içinde olmuyor bile. Öyle etkili işte. Belki de bu yüzden millet Nickelodeon yönetimine birşey söylemek istediğinde girip ilk mesajında istediği konuyu açıyordur. :)

Site içeriğiyle mükemmel durumda şu anda. Kanalın her programıyla ilgili bölümler var ve hemen hepsine yoğun bir ilgi var. Özen gösterilmiş hepsine yani Avatar süper donatılıp da Kappa Mikey'e ilgi göstermemezlik yapılmamış. Bu konuda oldukça iyiler. Aradığınız çoğu şeyi bulabiliyorsunuz forumda çizgi filmlerle ilgili. melsela Zoey 101 linklerini ilk orada bulmuştum ben o zamandan beri her gün uğruyorum. :)

Sitenin moderatör, genel moderatör ve yönetici kesimini de kutlamak lazım. D3v!L, RedKit, Shaman_Blues, Nevermore (ve siteyi açamadığımdan adını yazamadığım son yönetici) gibi bütün forumla uraşanları gerçekten kutlamak gerekir. Sitede tonla kofti üyelik açılıyor (rep sistemi yüzünden) onlarla uğraş, bütün forumu bıkmadan denetle, verilen repleri tek tek kontrol et falan zor iş cidden. Tabii forum düzenleyicileri ve moderatörleri de tebrik etmek gerekir. Maşallah hepsi arı gibi...

Çoğu forumdan farklı olarak NickTürkiye'de moderatörlük için belli bir deneme süresi yok. Çırak Moderatör rütbeli üyelerin icraatlarına göre uzun sürede karar veriliyor moderaötr olmasına. Sağlıklı bir yöntem mi? Milletin bir haftalık deneme süresinde kasıp moderatör olduktan sonra yatmasına engel olduğundan iyi bir yöntem. Tabii millet bir yerden sonra "Ne zaman mod. olucam" triplerine girip durabilir ki kötü yönü. İşliyor ama uzun zamandır...

Benim favorim bölümüm olan sitenin genel teması haricinde şeyler barındırıan yönüyse sitenin en çok ilgi gösterilen yerlerinden biri. Komedi ve Mizah falan neyse de, sitenin kendine ait bir GIF ekibi var ve kaliteli şeyler yapıyorlar. Bir ara ders almak lazım. :)

Sitede olumsuz olarak nitelendirebileceğim tek yön yönetimin biraz tutucu olması. Beni rahatsız etmiyor gerçi ama Allah vs. sözcükler sansür makinesi sayesinde hep tamamen büyük yazılıyor. Bazı kişiler bunun gözümüzün içine sokmak olduğunu düşünüyor. Benim için fark etmez. Ama şöyle de bir durum var. Sonuçta burası resmi bir forum değil, istemeyen girmez kendi forumunu kurar değil mi?

Yazımı bitirirken göz numaramı ilerleten uzun mesajların adamı Redkit'e askerliğinde başarılar diliyorum...

Hiç yorum yok: