17 Şubat 2009

Beatles




The Beatles, İngiltere'nin Liverpool kentinde kurulmuş bir müzik grubuydu. The Beatles hem sanatsal[kaynak belirtilmeli] hem de ticari başarılarıyla tarihte büyük bir üne kavuşmuştur. Modadan müziğe kadar geniş yelpazede bügünkü gelişime payları büyüktür. Grup, birçok satış rekorları kırıp elliden fazla şarkisıyla liste başarısı göstermiştir. Amerika'da büyük bir başarıya ulaşmış ilk İngiliz grubu olmuştur.

The Beatles, kendi materyallerini besteleyen ve birçok müzik tarzını içeren ilk rock akımlarındandır.[kaynak belirtilmeli] Birçok yeni müzik tarzına kapı açan grup[kaynak belirtilmeli] aynı zamanda birçok yenilikçi prodüksyon tekniklerine de öncülük etmiştir.[kaynak belirtilmeli] 1965 yılının Aralık ayında çıkardıkları Rubber Soul ve 1966'da çıkan Revolver popüler müzik için devrim niteliğinde iki albümdür. 1967'de çıkardıkları Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band albümleri genel olarak ilk kendilerine özgü tarzdaki albümü olarak görülür. Grubun giysileri, saç tarzları, müzik enstrumanı seçimleri, etkin oldukları dönemin modasını belirlemiştir. Grubun bu etkisi de, müzik sahnesini aşıp sosyal ve kültürel bir devrim niteliğine ulaşmıştır.

Der internet ansiklopedimiz Wikipedia. Geçtiğimiz gün winamp listeme alayım dedim. Bir senedir falan dinlemiyordum herhalde, değerlerini yeniden anladım. Nostalji etiketini uymuyor benim için ama nostalji sonuçta. :)

Hiç yorum yok: