21 Ağustos 2009

Ramazan'ı Sevmemek İçin Bir Sebep


5 yaşımdan beri düzenli oruç tutumaya çalışan bir insanım. Ramazan'ın ne demek olduğuun biraz anlayabildiğimi sanıyorum.

Televizyonla ne kadar içli dışlı olduğumu da bilen bilir. Ama ikisi bir arada yürümüyor. Televizyon kanallarının Ramazan'ı sürekli olarka yemekle bağdaştırması çekilir şey değil. Her tarafta yemek programı. İyi de Ramazan'da öğrenmemiz gereken sabır sadece yemekle sınanmıyorki. Kendini her türlü zevke karşı tutacaksın. Neden sırf yemek. "Güzel sevişmenin 30 yolu" diye bi program başlatın, her bölümde farklı bir yolu detaylı olarka anlatın. Daha güzel :D.

Bir diğer sorun da diziler. Dizilerde nedense hep orucu bir yük olarak gören karakterler var. Ha top patladı, ha patlayacak zihniyetiyle tutulan oruçtan bir fayda gelmeyeceği belli. Orucu dini bir gereklilikten çok bir gelenek olarak kabul ettiklerinden istedikleri gibi tutabileceklerini sanıyorlar sanki. Ama bunun da bir edebi adabı var. Kuş orucu nedir Allah aşkına? Böyle birsaçmalığı kim neresinden çıkardı bilmiyorum ama çocukların en fazla kuş orucu tutabileceği zihniyeti beni tiksindiriyor. Çocukların zor oruç bozması falan... Yapmayın gözünüzü seveyim.

Ah bir de reklamlar var, nasıl sona bırakırım. Herkes Ramazan'ı bahane edip arkada hafiften geleneksel bir müzikle iftar/sahur temalı reklam çekiyor. Herşeyi anladım da Danette'ye ne oluyor Ramazan reklamı çekince? İnsanlar garip. Bakayım vallahi garip.

Ramazan'ı sevmemek için bir sebep demiştik, ne o sebep? İnsanların seni Ramazan'dan tiksindirmek için bin türlü şey yapması...

2 yorum:

erbo dedi ki...

yarıldım karikatüre

Dilek dedi ki...

Bende çok seviyorum Ramazanı. Yine geldi ve geçti işte. Seneye güzel günler ve olaylar yine gelecek İnşallah.

Ayrıca evet karikatür süper Mehmet! :D