10 Ağustos 2009

Basilisk


Basilisk. İzlediğim ilk anime ve aynı zamanda bende derin bir iz bırakan anime. Konusu çok genel. İki Japon Kabilesi arasındaki savaşı anlatıyor. Kabilenin iki lideri birbirlerina aşık ama ne yazık ki sonunda birbirlerini öldürmek zorundalar. Bu size çok klasik geliyor biliyorum ama çok farklı anlatılıyor gerçekten. Iga ve Kouga adlı iki kabileden 10'ar kişi katılıyor yani toplam 20 kişi. Bu kişilerin adları parşomene yazılıyor ve ölen ninjanın adı kendi kanıyla siliniyor.

Herkesin favori karakteri olur. Benim iki tane vardı. Iga kabilesinden Yashamaru ve Koshiro. İkisi içinde öldüklerinde az ağlamamışımdır. =) Tabi kızlardan da Akeginu. Bu sevdiğim üç kişinin tanıtımını yapmak istiyorum. Üçüde Iga kabilesinden ama buradan Kouga'lıların kötü olduğunu çıkarmayın. Savaşta makul mantıklı taraf Kouga'dır.



Evet işte Koshiro. Bu Koshiro denen şahıs Oboro'ya aşıktır. Yani Iga kabilesinin başına. Yanında taşıdığı oraklar bumerang özelliğine sahiptir. Ninja tekniği ise hortum yaratabilmesidir. O oraklar nasıl gelip gider hayretle izlemişimdir. Çok güzel kullanıyor açıkçası.



Yashamaru'ya gelelim şimdi. Güzel Hotarubi'mizin sevgilisi. Ninja tekniği vücudunun her yerini kaplayan keskin çelik tellerdir.. Bu Telleri İga'lı kızlardan aldığı saçları özel hayvansal yağlara batırarak yapar. Bu Teller her şeyi rahatlıkla kesebilir. Düşmanları Yashamarunun karşısında sadece savunma yapabilir. (İşte bayılmamın sebebi). Anime ilk başta zaten Yashamaru ve Kouga kabilesinden Shogen arasında bir kavgayla başlıyor. Tabi başkalarının gözetiminde.



Ve gene Iga kabilesinden sevgili Akeginu. Akeginu Koshiro'ya aşıktır. (Yani bu kabileden herkes birini seviyor.) yeteneği vücudundan kanlar çıkararak bunlar arasına gizkenmektedir. Dövüşün bir anında etrafı kan gölüne çevirebiliyor. Oboro'ya en yakın kişidir.



Animeyi bitirdiğim zaman kendimde bir boşluk hissetmiştim. Çünkü gerçekten çok güzel ve izlemeye başlayan bırakamıyor diyebilirim. Çiftlerimize gelirsek:

-Hotarubi ve Yashamaru sevgilidirler. (Hotarubi kelebeklerini kullanır, onlarla saklanır, saklar, şaşırtır. Sevdiğim en güzel yetenek.)

-Gennosuke ve Oboro birbirlerini sevmektedir. (İki kabilenin liderleri. İkisinin de birbirlerini sevmesi bize diğer filmleri hatırlatıyor. Özellikle karşı kabile olmaları. )

-Kagerou, Gennosuke'yi sevmektedir. (Kagerou ve Gennosuke Kouga kabilesindendir. Kagerou nefesini zehre dönüştürebilen bir ninjadır.)

-Akeginu, Koshirou'yu sevmektedir.

-Danjo ve Ogen'de torunları gibi birbirini sevmektedir.Ama yıllar süren bu savaş duygularında değişiklik yaratmıştır. (Bu iki kişi gene karşılıklı kabilelerden. Ogen-Iga ve Danjo-Kouga. İkisi anime başında en yaşlı kişilerdi ve kabile lideriydiler. Savaşla değişen duygular işte göz önünde.


Herkesin izlemesini tavsiye ederim. Özellikle başlangıç müziği harika ve ötesidir. Son olarak başlangıçtan bir bölüm:

Sadamerareta namido wo Hitomi no oku tojite mo
Anata wo mabuta ga oboe teru no

Gözümü kapatsam bile derinlerden gelen gözyaşları akmaya mahkum
Çünkü göz kapaklarım seni hatırlatıyor

1 yorum:

tamchee dedi ki...

Şimdiye kadar yapılmış en iyi Romeo&Juliet uyarlaması..!!
Favorim Gennosuke'dir..!!