20 Ağustos 2009

Kanal D Yeni Sezon Reklamı ve Soru İşaretleri



Kanal D'yi bence diğer 3 büyük kanaldan (Star, Show, ATV) ayıran en büyük özelliği yeni sezon tanıtım reklamlarıdır. Çok farklı ve mükemmelr. Mutfakta, kampta yaptıktan şimdi de orkestra reklamı müthiş.

Yeni sezonla ilgili önemli bilgiler veriyor reklam. Sarp Apak'ın Kavak Yelleri'ne katılımı, Dağhan Külegeç'in kesin olarak ayrılması, Ekin Türkmen'in Küçük Kadınlar Gamze Özçelik'in Arka Sokaklar kadrosunda olmadığı gibi... Bunlar dikkatimi ilk çekenler. Yalnız Elif ve Zeynep karakterlerinin mi diziden çıktığı yoksa yeni oyuncular altında mı hayat bulacaklarını bilmiyorum şahsen.

Asıl gariplikse her yıl reklamda son sözü söylediğini bildiğimiz Okan Bayülgen'in bu yıl olmayışı. Eksikliği cidden hissediliyor. Disko Kralı'nı sık takip etmedim dershanemden dolayı ama Okan Bayülgen'in herhangi bir programla Kanal D'de yer almaması kanal için büyük kayıp. Beyaz Show'un ve Çok Güzel Hareketler Bunlar'ın da reklamda yer almadığını görüyoruz, Haneler'e bile yer verilmişken bu biraz tuhaf kaçıyor. Beyaz Show'un olmama durumu çok kötü olur, 12 sezondan sonra. Çok Güzel Hareketler'e pek üzüleceğimi sanmıyorum, son haftalarda yaptıkları tek şey şaklabanlıktı. Yılmaz Erdoğan nasıl yetiştirdeyse artık arkadaşların gözünü şöhret bürüdüğünden doğaçlama diye birşeyden habersizdiler son 1o--15 bölümde özellikle. Hoş bu üç program da Kanal D'den ayrılsa yine kanal bulurlar kendilerine. Türkiye'de daha iyileri yok kendi alanlarında.

Reklam filmiyle ilgili yapabileceğim ufak bir eleştirim var gene de. Normalde tanıtım filminde bir dizi geçerken o diznin temposuna uygun birşeyler geçerdi. Misal Yaprak Dökümü'nde ağır, kasvetli bir havada geçerdi konuşmalar. Ali Rıza Bey felçli, biri ölüyor ama reklam filminde millet gülücük saçıyor. Bu arada Yaprak Dökümü 3. sezonun tanıtım programlarında "Bu seozn son" diye bas bas bağırmasına rağmen şerefsizliğin en büyüğünü yaparak sezon finali vermişti. Annemin tahminine göre yeni sezon 5- 6 bölüm sürecek dizi bitecekti. Daha önce bir dizi de daha aynı şey olmuş o yüzden. Ama tanıtım filminde yer alıyorsa zor. Zaten Yaprak Dökümü'nün fragmanlarında da dizi bitiyor izlenimi vermemişler. Sütten ağzı yanan... ( :P)

3 yorum:

Burak Eren dedi ki...

Hemen açıklama yapayım Okan Bayülgen film çekimleri olduğu için tanıtım olayına gelemedi. Beyaz Avrupa'da olduğu için katılamadı. BKM Mutfak ise turnede olduğu için katılamadı. Hepsi bu yıl yine Kanal D'de :D Ama onlarsız reklam filmi keyifsiz.

Mehmet Dinler dedi ki...

Hepsine uygun bir zaman uydurulsaydı o zaman. Haneler'i görüp, Cinemania'yı görüp Beyaz Show.'u görmemek kötü.

Okan Bayülgen'in kapanışını yapmadığı bi tanıtım filmi görmek garip oluyor.

Burak Eren dedi ki...

Geçtiğimiz sezonlara göre sönük oldu :D