2 Ekim 2009

Her Nokta Yeni Bir Cümleyi Başlatır


Noktalar bir cümleyi bitirse de başka bir cümlenin başlangıcını bildirir. Yeni bir cümle yeni bir hikayedir. Yeni bir hikaye, yeni bir soluktur insan hayatında.

Uzun zamandır bloglamıyordum. KültürlüK'e girmeyince diğer blogların linklerine bakamıyordum, adres çubuğuna yazasım da gelmiyordu açıkcası. Hem bloglamayı hem de blogları takip etmeyi gerçekten çok özledim. Bunca aradan sonra yazdığım ilk postun da hikayenin zorunlu bitişi olması acı bir durum.

Her nokta yeni bir cümleyi, yeni bir cümle de yeni bir öyküyü başlatır. Yeni bir öyküyü yaşamak üzere KültürlüK'ün yayın hayatına noktayı koyuyorum. Bu güne kadar genellikle Mert'le birlikte bir yerlere gelmeye çalıştık, arada başka arkadaşlarımız geldi, gitti, yazdı, etiketledi. Hepsine binlerce teşekkür yardımları için. Ayrıca sevgili arkadaşım, Sihir Başlasın dışında net aleminin bana sunduğu en büyük hediye olan Burak Kaleli'ye de çok teşekkürler, yardımcı olmaya çalıştı blogu geri döndürmek için. Ama artık bizden bu kadar.

Temayı bozduğum için bırakmıyorum blogu. Blogger bana göre amatör ruhtur, amatörlük yeridir ama artık olmuyor. Temayı düzeltene kadar birşey yazmıyordum bu zamanlarda kendimi sürekli yazmak zorundaymış gibi hissettiğimden blogdaki amatör ruhun kaybolduğunu farkettim. Amatör ruhun beden değiştirmesinin vakti geldi.

Blogum okundu, okunmadı, sevildi, eleştirildi, tınlandı, tınlanmadı bunca zaman. Bir yazının altında bir yorum gördüğümde aşırı seviniyordum. Bir Aceto olmadığımdan sevinilecek mesaj sayısı 200'den başlamıyor ya. O arada gelen mesaj, arada bloga yeni bir izleyicinin eklenmesi sevinmek için yeterliydi bana. 16 yaşında bir çocuğum neticede. Beni sevinderecek şeyler kısıtlı.

Birkaç teşekkür etmek lazım gitmeden. Öncelikle Burak Eren'e çok teşekkür ediyorum. Gerek yorumlarıyla gerek NBATurka'da söylediği sevindirici sözleriyle bana bloglama şevkini verdiği için milyonlarca teşekkür.
Cenky'e, Erbo'ya ve Serap Bahar'a da binlerce teşekkür. Benim yazdıklarını hayranlıkla okuduğum insanların benim yazdıklarımı ara sıra ya da sürekli okuduğunu bilmek inanılmaz bir duyguydu.

Son olaraksa yeni cümlenin hangi harfle başladığını, yeni hikayede mekanın neresi olduğunu söyleyelim. arkakapaktan.blogspot.com adresi Mert'in yazılarıyla süslediği blog artık. Gelelim bana... Yeni hikayenin zamanı ve kişisi belli. Zaman her zaman kişiyse Sheldon Cooper ve diğerleri. Mekanıysa kulturluporsuklar.blogspot.com... Kültürsüz bir yerde de duramıyorum ya işte gene bulaştırdık kültürü mekanıma. Artık biraz daha sarı-siyah takılacağım. KültürlüK'ün beyazına, mavisine, yeşiline biraz ara...

Kültürlü Porsuklar'ı izlemeye devam edin. Sheldon Cooper hala aynı Sheldon değişen tek şey eskiden dwade olan nicki.

3 yorum:

Dilek dedi ki...

Her Nokta Yeni Bir Cümleyi Başlatır

aldım bu lafı. :D

Cenky dedi ki...

Sheldon da olsan dwade de dünya ahiret kardeşimiz, her yazdığı blogu takip ettiğimiz sanal blog kardeşliğinin önemli üyesisin. Porsuk blogu da gayet güzel olmuş, kopmaman daha güzel.

erbo dedi ki...

en güzel cümlelerimiz henüz söylemediklerimizdir. cenky'nin de dediklerine her zaman olduğu gibi katılıyorum. kopacak birşey yok zaten. kültürlüporsukları izliyoruz artık elbette.